Nou incident la metroul din Moscova: Aproximativ 900 de pasageri au fost blocaţi timp de o oră

Şase persoane au fost spitalizate, marţi, la Moscova, după ce 900 de pasageri au fost blocaţi timp de o oră în tunelul metroului, au anunţat autorităţile, la o săptămână de la un incendiu care a provocat evacuarea a 4.500 de persoane.

152 afișări
Imaginea articolului Nou incident la metroul din Moscova: Aproximativ 900 de pasageri au fost blocaţi timp de o oră

Nou incident la metroul din Moscova: Aproximativ 900 de pasageri au fost blocaţi timp de o oră (Imagine: Twitter/Arhiva)

O ramă a rămas blocată la o oră de vârf, între 08.57 şi 09.44 (07.57-08.44 orele României) într-un tunel care face legătura între două staţii subterane din centrul capitalei ruse, din cauza unei întreruperi a curentului electric, potrivit unui comunicat al companiei de metrou din Moscova.

"Unsprezece persoane au solicitat ajutor medical în urma acestui accident, dintre care şase au fost spitalizate, din cauza unor probleme cardiace au nervoase", a precizat filiala locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Aproximativ 900 de pasageri se aflau în tren în momentul accidentului, potrivit lui Maksim Liksutov, viceprimarul Moscovei, citat de agenţia Interfax.

Aproximativ 5.000 de alţi pasageri au fost afectaţi de perturbarea circulaţiei metroului, care s-a reluat după aproximativ o oră de la accident, potrivit aceleiaşi surse.

Un incendiu cu emanaţii de fum, produs între două staţii de metrou în plin centru al Moscovei a determinat deja, miercuri, evacuarea a aproximativ 4.500 de pasageri, dintre care 17 au fost spitalizaţi.

Incidentele de acest tip sunt foarte rare la metroul moscovit, inaugurat în 1935 de Iosif Stalin şi unde numeroase staţii sunt adevărate bijuterii arhitecturale.

Reţeaua revendică totuşi în prezent cel mai ridicat flux de pasageri din lume, cu o medie zilnică de peste şapte milioane de pasageri pe săptămână.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici