Nouă furtună de zăpadă în centrul Statelor Unite

O furtună hibernală s-a abătut joi asupra mai multor state din centrul Statelor Unite, antrenând ninsori importante şi ploi îngheţate, în timp ce se deplasează lent către est, relatează AFP.

234 afișări
Imaginea articolului Nouă furtună de zăpadă în centrul Statelor Unite

Nouă furtună de zăpadă în centrul Statelor Unite

Meteorologii americani au afirmat că peste 38 de centimetri de zăpadă s-au acumulat pe alocuri în Colorado (vest) şi New Mexico (sud-vest), joi dimineaţă, şi au avertizat că şi alte regiuni ar putea fi acoperite de un strat de zăpadă de 30 de centimetri.

Statele situate în sudul cozii furtunii se vor confrunta cu ploaia îngheţată, în special Arkansas (sud), care este în stare de alertă.

În Missouri a fost, de asemenea, declarată stare de alertă în timp ce un strat 25 de centimetri de zăpadă, adeseori amestecată cu gheaţă, s-a format deja.

"Missouri este pregătit să ajute populaţia aflată în dificultate şi să mobilieze resursele necesare pentru a garanta securitatea tuturor", a declarat guvernatorul statului, Jay Nixon, cerându-le locuitorilor să se deplaseze în caz de absolută necesitate.

Kansasul vecin, în plin centru al Statelor Unite, a închis joi birourile guvernamentale, cerându-le angajaţilor "neesenţiali" să nu plece la drum. Mai multe şcoli au făcut acelaşi lucru.

În unele zone, ceaţa era atât de intensă, încât ambulanţele au avut dificultăţi să transporte pacienţii la spital.

Serviciile de meteorologie au avertizat populaţia din aceste regiuni împotriva "vizibilităţii foarte scăzute" pe drumuri şi a "condiţiilor periculoase pentru condus".

"Acumulările de gheaţă cele mai importante sunt aşteptate pe copaci, liniile electrice şi autostrăzi", au precizat ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici