Noua Zeelandă anunţă ajutoare suplimentare pentru Ucraina

  • Guvernul Noii Zeelande a anunţat o creştere a sprijinului său pentru Ucraina.
  • Noua Zeelandă nu are trupe în Ucraina, dar a oferit instruire şi fonduri umanitare de la începutul invaziei.
333 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă anunţă ajutoare suplimentare pentru Ucraina

Noua Zeelandă anunţă ajutoare suplimentare pentru Ucraina

Un detaşament de 95 de membri ai personalului de apărare neozeelandez care lucrează la instruirea trupelor ucrainene în apropiere de Londra va fi prelungit cu un an, până la 30 iunie 2024, a declarat miercuri premierul Chris Hipkins.
 
Doi membri ai personalului vor participa la programe de pregătire spaţială conduse de occidentali în Polonia, dar nu vor intra în Ucraina, a adăugat Hipkins.
 
Noua Zeelandă va oferi puţin peste 5 milioane de dolari neozeelandezi pentru diverse iniţiative de sprijinire a Ucrainei, inclusiv Fondul umanitar pentru Ucraina, UNHCR şi Biroul procurorului şi Fondul fiduciar pentru victime al Curţii Penale Internaţionale. Sancţiunile suplimentare vor viza 18 entităţi şi 9 persoane fizice care sprijină Rusia, potrivit The Guardian.
 
Hipkins a declarat: „Din nefericire, conflictul pare că va continua pentru o perioadă de timp. Noi şi partenerii similari nu ne vom retrage şi nu vom permite Rusiei să îşi impună puterea asupra oamenilor nevinovaţi din Ucraina".
 
Din martie 2022, Noua Zeelandă a trimis 440 de membri ai personalului de apărare pentru a sprijini Ucraina, inclusiv aproape 300 care au instruit soldaţi ucraineni în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici