Noul coronavirus, a treia cauză de deces în SUA: ”Rata deceselor este mult mai mare în SUA decât în multe alte ţări”

  • COVID-19 este a treia cauză de deces în Statele Unite.
  • Peste 173.000 de americani au murit într-o jumătate de an.
  • Numărul testelor efectuate în fiecare zi în SUA a scăzut cu o medie de 68.000, comparativ cu rata zilnică de la sfârşitul lunii iulie,
1174 afișări
Imaginea articolului 
Noul coronavirus, a treia cauză de deces în SUA: ”Rata deceselor este mult mai mare în SUA decât în multe alte ţări”

Profimedia

Elevii se pregătesc să se întoarcă la şcoală, dar experţii americani în sănătate sunt îngrijoraţi de tendinţa care se manifestă în mare parte a ţării: scăderea testării, combinată cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, scrie CNN.
 
Cu alte cuvinte, Covid-19 se răspândeşte, dar se fac mai puţine teste pentru a găsi şi izola persoanele infectate.
 
Numărul testelor efectuate în fiecare zi în SUA a scăzut cu o medie de 68.000, comparativ cu rata zilnică de la sfârşitul lunii iulie, conform datelor din Proiectul de urmărire a Covid.
 
15 state au făcut mai puţin teste în această săptămână decât în cea trecută, însă rata pozitivării continuă să fie mai crescută decât cea recomandată – 5% în 30 de state.
 
O boală care nici măcar nu a exista acum un an a infectat până acum peste 5,4 milioane de americani şi a ucis peste 170.000.
 
De fapt, SUA au înregistrat în medie peste 1.000 de decese de coronavirus pe zi în ultimele trei săptămâni.
 
”Covid este acum a treia cauză de deces în SUA, înaintea accidentelor, rănilor, bolilor pulmonare, diabetului, Alzheimerului şi a numeroase, multe alte cauze. Rata deceselor din Covid-19 este, de asemenea, mult mai mare în SUA decât în multe alte ţări," a declarat dr. Thomas Frieden, fost director al Centrtrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor.
 
"Săptămâna trecută, americanii au avut de opt ori mai multe şanse să fie ucişi de Covid decât europenii", a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici