Noul Guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri

Noul Guvern al R.Moldova va fi învestit vineri, în cadrul şedinţei Parlamentului, a declarat, luni, premierul desemnat, Vlad Filat, la o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile şi a oamenilor de afaceri, relatează Jurnal de Chişinău.

69 afișări
Imaginea articolului Noul Guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri

Vlad Filat: Noul Guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Filat discută în prezent despre programul de guvernare cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi bancar, precum şi cu reprezentanţi ai diferitor întreprinderi.

El a declarat că sunt necesare consultări comune pentru finalizarea proiectului programului de guvernare al noului Executiv, în vederea asigurării unei creşteri economice sănătoase şi durabile.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, Leonid Cerescu, a declarat că patronatele sunt gata să înainteze propuneri concrete, menţionând ca, într-o prima etapă, să fie desemnaţi miniştri profesionişti.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Sindicatelor, Petru Chiriac, a declarat că propune revizuirea proiectului de lege cu privire la minimul de existenţă, astfel încât acesta să fie stabilit la 1.310 lei moldoveneşti (80 de euro), faţă de cel actual în sectorul real, de 900 de lei moldoveneşti (55 de euro).

De asemenea, sindicatele pledează pentru recalcularea pensiilor şi a unor categorii de indemnizaţii, la anumite perioade de timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici