Noul Guvern danez va reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanţi de azil

Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca a anunţat că va reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanţi de azil, în condiţiile în care Executivul liberal se bazează pe sprijinul Partidului Poporului Danez (DPP, antiimigraţie) în Parlament, relatează BBC News Online.

397 afișări
Imaginea articolului Noul Guvern danez va reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanţi de azil

Noul Guvern danez va reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanţi de azil (Imagine: Shutterstock)

Solicitanţii de azil necăsătoriţi şi fără copii vor primi un ajutor în valoare de 5.945 de coroane (797 euro), faţă de 10.849 de coroane (1.454 de euro) în prezent. Cuplurile căsătorite, care au copii, vor primi 16.638 de coroane (2.230 de euro) lunar, faţă de 28.832 de coroane (3.864 de euro) în prezent.

Imigranţii care vor trece un test de limbă daneză vor primi în plus 1.500 de coroane (200 de euro) lunar.

Propunerea ar putea fi aprobată chiar vineri de Parlament, unde Guvernul format de partidul liberal Venstre este susţinut de partidul antiimigraţie DPP.

Legea noilor ajutoare pentru integrare, care vor înlocui ajutoarele de şomaj pentru imigranţi, ar urma apoi să intre în vigoare în septembrie. Noua lege nu îi va afecta pe muncitorii imigranţi originari din alte state ale Uniunii Europene.

Danemarca a adoptat unele dintre cele mai dure politici privind imigraţia din UE în ultimii ani, în condiţiile în care influenţa politică a DPP a crescut.

"Trebuie să ne limităm pentru a putea face faţă fluxului de solicitanţi de azil din Danemarca", a declarat ministrul danez al Imigraţiei, Inger Stoejberg, citat de Copenhagen Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici