Noul lider al Ligii Nordului consideră că ar fi mai bine ca Italia să renunţe la euro

Noul lider al Ligii Nordului, Roberto Maroni, a declarat că formaţiunea sa este dispusă să se retragă din poziţii importante la Roma, adăugând că ar fi mai bine ca Italia să renunţe la euro, relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

287 afișări
Imaginea articolului Noul lider al Ligii Nordului consideră că ar fi mai bine ca Italia să renunţe la euro

Noul lider al Ligii Nordului consideră că ar fi mai bine ca Italia să renunţe la euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul ministru de Interne a fost ales secretar al partidului în cadrul congresului de dumincă, înlocuindu-l pe Umberto Bossi.

Bossi, care a condus în anii '80 mişcarea din care a rezultat în final Partidul Liga Nordului, este acuzat de corupţie şi s-a retras din funcţie în aprilie. Partidul de extremă dreaptă, care până în noiembrie a făcut parte din coaliţia de guvernare alături de Poporul Libertăţii al lui Silvio Berlusconi (PdL), a scăzut în sondajele de opinie de la izbucnirea scandalului.

"Voi munci pentru unificare", a declarat Maroni. "Suntem dispuşi să renunţăm la funcţiile (de putere) din Roma. Bossi îmi este ca un frate, dar acum suntem într-o altă etapă", a adăugat el.

Maroni, al cărui partid se opune ferm Guvernului de urgenţă al lui Mario Monti, format din tehnocraţi, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să îşi schimbe strategia de combatere a crizei sau ar fi "mai bine să renunţe la euro".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici