Noul premier desemnat al Serbiei consideră prioritară aderarea la Uniunea Europeană

Noul premier desemnat al Serbiei, Ana Brnabic, a declarat miercuri că obiectivul viitorului guvern este aderarea la Uniunea Europeană, alături de modernizarea ţării balcanice, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

186 afișări
Imaginea articolului Noul premier desemnat al Serbiei consideră prioritară aderarea la Uniunea Europeană

Noul premier desemnat al Serbiei consideră prioritară aderarea la Uniunea Europeană

Ana Brnabic le-a transmis parlamentarilor sârbi că noul guvern va avea o politică externă "echilibrată", încercând să menţină relaţii bune cu Rusia, China şi Statele Unite. Din structura noului legislativ fac parte mulţi miniştri din cabinetul fostului premier Aleksandar Vucic.

Parlamentul Serbiei urmează să voteze noul guvern în cursul acestei săptămâni. Dacă va fi confirmată, Ana Brnabic va deveni prima femeie premier din istoria Serbiei.

La începutul lunii, preşedintele sârb Aleksandar Vucic a nominalizat-o pe Ana Brnabic ca premier, pe fondul îngrijorărilor din partea Europei Occidentale că Serbia se apropie prea mult de Rusia.

Ana Brnabic, în vârstă de 41 de ani, a studiat în SUA şi în Marea Britanie. În 2016, a fost numită ministru al Administraţiei Publice în Serbia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici