Noul premier grec Kyriakos Mitsotakis anunţă un proiect privind reducerea fiscalităţii

Noul premier al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat miercuri, în cadrul primei şedinţe a Guvernului său, că va depune în curând în Parlament un proiect de lege privind reducerea fiscalităţii, potrivit Reuters.

182 afișări
Imaginea articolului Noul premier grec Kyriakos Mitsotakis anunţă un proiect privind reducerea fiscalităţii

Noul premier grec Kyriakos Mitsotakis anunţă un proiect privind reducerea fiscalităţii

Membrii noului Parlament al Greciei îşi vor prelua mandatele săptămâna viitoare. Partidul Noua Democraţie, condus de Mitsotakis, a câştigat alegerile organizate duminică, iar în campania electorală a promis tăieri de taxe şi impozite.

Proiectul de lege ar urma să prevadă o reducere treptată a impozitului pe profit, de la 28% cât este în prezent, la 24% în 2020 şi la 20% în 2021. De asemenea, impozitul pe dividende ar urma să scadă de la 10% în prezent, la 5% în 2020.

În cadrul şedinţei, Mitsotakis le-a prezentat miniştrilor un program pe care vor trebui să îl implementeze până în luna decembrie.

Miniştrii au mai primit de la acesta şi o serie de instrucţiuni pentru a evita eventuale conflicte de interese. Astfel, membrilor Cabinetului le este cerut să nu îşi angajeze rudele până la gradul al doilea şi să renunţe la orice alt loc de muncă.

Cu toate că Noua Democraţie deţine majoritatea parlamentară, premierul a declarat că Guvernul va trebui să coopereze şi cu restul partidelor politice. „Vrem să construim poduri, nu să ridicăm ziduri”, a spus Mitsotakis în cadrul şedinţei de Guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici