Noul premier italian a obţinut votul de încredere al deputaţilor, după ce a pledat pentru Europa

Premierul italian Matteo Renzi a obţinut marţi votul de încredere al deputaţilor, după ce a criticat euroscepticii şi a afirmat că Italia are un rol important în viitorul Europei.

81 afișări
Imaginea articolului Noul premier italian a obţinut votul de încredere al deputaţilor, după ce a pledat pentru Europa

Matteo Renzi (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Europa nu este duşmanul nostru", a declarat cel mai tanar şef de Guvern din Uniunea Europeană (39 de ani), înaintea obţinerii votului de încredere în Camera Deputaţilor, unde mişcarea sa, Partidul Democrat, deţine majoritatea. Din cei 599 de deputaţi prezenţi, 378 au acordat votul de încredere pentru Guvernul lui Renzi, 220 au votat împotrivă, iar unul singur s-a abţinut.

Mişcarea lui Il Cavaliere, Forza Italia (de centru-dreapta), a votat împotrivă, însă a promis să voteze pe viitor legile care îi convin.

În opinia lui Renzi, preşedinţia Uniunii Europene pe care Italia o va asigura în al doilea semestru din 2014 reprezintă o "imensă oportunitate".

"Astazi, Europa nu oferă speranţe, deoarece dezbaterea europeană s-a redus la virgule şi procente", a adaugat fostul primar al Florenţei, care nu are nicio experienţă guvernamentală sau parlamentară.

"Vrem o Europă la care Italia va aduce o contribuţie fundamentală, fiindcă fără Italia nu exista Europa", a afirmat Renzi.

Noul şef al Guvernului italian a obţinut în noaptea de luni spre marţi votul de încredere al Senatului italian asupra programului său care vizează o schimbare "radicală şi imediată" a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici