Video Noul tanc al Rusiei, T-14 Armata, s-a defectat în timpul repetiţiilor pentru parada de pe 9 mai - VIDEO

Noul tanc sofisticat al armatei ruse, cunoscut sub indicativul T-14 Armata, a părut să se fi defectat joi, în timpul unei repetiţii pentru parada de pe 9 mai de la Moscova, când va fi prezentat în mod oficial publicului.

23953 afișări

Noul T-14 a fost promovat drept unul dintre cele mai impresionante echipamente militare produse de Rusia şi va fi prezentat în mod oficial cu ocazia paradei dedicate Zilei Victoriei, celebrate sâmbătă la Moscova, potrivit independent.co.uk.

În timpul repetiţiilor de joi, noul vehicul s-a oprit brusc în faţa mausoleului lui Lenin, deşi motorul încă funcţiona.

Restul paradei a continuat, în timp ce tancul a rămas nemişcat. O încercare a organizatorilor de a remorca vehiculul a eşuat, înainte ca T-14 să repornească 15 minute mai târziu.

Deşi defecţiunea a părut să fie reală, crainicul care comenta parada a anunţat că a fost vorba despre un eveniment "planificat".

"Am vrut să arătăm cum se procedează în cazul în care este nevoie de evacuarea unui tanc. Oprirea vehiculului a fost programată", a spus crainicul mulţimii din Piaţa Roşie.

Principalul avantaj al tancului T-14 Armata în faţa altor vehicule de acest tip este includerea unei turele fără echipaj uman, care este comandată de la distanţă, din interiorul unei capsule blindate. Vehiculul are nevoie de doar doi oameni pentru a fi controlat şi beneficiază de un sistem radar modern, care poate urmări simultan până la 40 de ţinte terestre şi 25 de ţinte aeriene, pe o rază de 100 de kilometri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici