Număr record de militari afgani ucişi în 2012

Peste 1.000 de militari afgani au murit în lupte în acest an, cel mai important bilanţ de la începutul insurecţiei talibanilor, în timp ce armata afgană îşi asumă o responsabilitate tot mai mare înaintea retragerii forţelor NATO în 2014, a anunţat un oficial afgan duminică

233 afișări
Imaginea articolului Număr record de militari afgani ucişi în 2012

Număr record de militari afgani ucişi în 2012

"În cursul ultimelor nouă luni, 906 de militari din cadrul armatei afgane au fost ucişi. În total, 1.056 de militari au fost ucişi în 2012", a declarat generalul Mohammad Zahir Azimi, un purtător de cuvânt la Ministerul Apărării. "Bilanţul s-a agravat în comparaţie cu anii precedenţi", a precizat el.

Capacitatea armatei, care se dezvoltă rapid cu scopul de a opri insurecţia islamistă, este cheia evitării unui război civil generalizat în Afganistan după retragerea, prevăzută în 2014, a aproximativ 100.000 de militari din cadrul forţei internaţionale (ISAF).

În opinia generalului Azimi, principala responsabilitate a armatei este să asigure securitatea a peste 75% din teritoriul ţării, însă, pentru a reduce pierderile, aceasta are nevoie de echipamente mai bune, mai ales de protecţie împotriva minelor.

Obiectivul NATO este să formeze maximum 250.000 de militari şi poliţişti afgani până la sfârşitul anului 2014, care să asigure stabilitatea Afganistanului.

Dezertările, nivelul slab de reangajare şi moralul scăzut al afganilor sunt problemele principale care îi preocupă pe comandanţii militari afgani şi NATO.

"Atacuri din interior" comise de către membri ai forţelor de securitate afgane împotriva unor militari NATO şi instructori occidentali s-au soldat cu peste 60 de morţi în acest an, subminând grav încrederea între ISAF şi militarii afgani.

Talibanii au fost îndepărtaţi de la putere în 2001, dar conduc de atunci o insurecţie împotriva guvernării proamericane a preşedintelui Hamid Karzai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici