Numărul agresiunilor extremiste este în creştere în Germania

Agresiunile comise de militanţii de extremă dreapta şi extremă stânga sunt în creştere în Germania, potrivit unui raport anual al serviciilor de informaţii interne publicat miercuri.

166 afișări
Imaginea articolului Numărul agresiunilor extremiste este în creştere în Germania

Numărul agresiunilor extremiste este în creştere în Germania - raport (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui document, actele violente comise de extrema dreaptă împotriva străinilor au crescut cu 20,4 la sută în 2013 în raport cu anul precedent, ajungând la un total de 473.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, s-a declarat "foarte îngrijorat să vadă cum scena extremei drepte încearcă fără încetare să otrăvească opinia publică împotriva străinilor", în cursul prezentării, miercuri, a acestui raport redactat de "Serviciul federal de protecţie a Constituţiei".

"În cursul anului 2013, tentativele lor destinate propagării fricii şi prejudecăţilor (...) au fost deosebit de active în locurile unde se află centre pentru solicitanţi de azil", a subliniat ministrul, în introducerea raportului. "Ei au iniţiat manifestaţii sau au participat deghizaţi la reuniuni în aparenţă la iniţiativa cetăţenilor", a adăugat el.

Raportul dezvăluie, de asemenea, o creştere de 26,6 la sută a actelor de violenţă emanând din cadrul mişcării de extremă stânga, respectiv 1.100 de incidente înregistrate. "Poliţiştii sunt, în mod deosebit, victimele constante ale acestor violenţe comise de extrema stângă", deplânge ministrul, care a afirmat miercuri că ceilalţi autori "trebuie să conteze pe o reacţie viguroasă a statului".

Raportul Serviciului federal se interesează, de asemenea, de activităţile mişcării islamiste în Germania şi notează că ţara "face parte în continuare dintre ţintele terorismului islamist" aşa cum "se reflectă în mişcările «jihadiste» şi în mesajele publice pe Internet".

Serviciile de informaţii interne au acordat o atenţie deosebită evoluţiei situaţiei în Siria, care a condus la o mobilizare crescută a acestei mişcări în Germania. Raportul subliniază că "până la începutul lui 2014, peste 270 de islamişti germani sau islamişti provenind din Germania au călătorit către Siria pentru a participa la lupte şi pentru a susţine într-un fel sau altul rezistenţa faţă de regimul lui Assad".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici