Numărul de refugiaţi sirieni a ajuns la un milion: "Siria a intrat în spirala unei catastrofe absolute"

Pragul de un milion de refugiaţi sirieni, înregistraţi sau ajutaţi ca atare, a fost atins, a anunţat miercuri un comunicat al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU (UNHCR).

734 afișări
Imaginea articolului Numărul de refugiaţi sirieni a ajuns la un milion: "Siria a intrat în spirala unei catastrofe absolute"

Numărul de refugiaţi sirieni a ajuns la un milion: "Siria a intrat în spirala unei catastrofe absolute" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu un milion de persoane care au fugit, milioane de persoane strămutate în interiorul ţării şi mii de persoane care traversează frontierele în fiecare zi, Siria a intrat în spirala unei catastrofe absolute", a apreciat Antonio Guterres, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, într-un comunicat difuzat de la Geneva.

Numărul refugiaţilor care au fugit din propria ţară a crescut "dramatic" de la începutul anului. Sunt 400.000 de refugiaţi sirieni în plus de la 1 ianuarie, afirmă UNHCR.

"Ei sunt traumatizaţi, nu mai au nimic şi şi-au pierdut membri ai familiilor, aproximativ jumătate dintre refugiaţi sunt copii, majoritatea cu vârste mai mici de 11 ani", continuă UNHCR.

Ei fug către Liban, Iordania, Turcia, Irak şi Egipt. Din ce în ce mai mulţi sirieni fug către Africa de nord şi Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici