Numărul militanţilor islamişti din Suedia este în creştere

Numărul militanţilor islamişti din Suedia a crescut cu câteva mii în ultimii ani, dar doar foarte puţini reprezintă ameninţări de securitate pentru societate, anunţă şeful Serviciilor de securitate, Anders Thornberg, citat de agenţia TT.

1585 afișări
Imaginea articolului Numărul militanţilor islamişti din Suedia este în creştere

Suedia încă este în şoc după ce cinci oameni au fost ucişi, iar alţi 15 au fost răniţi într-un atac cu camion comis la Stockholm pe 7 aprilie.

Anders Thornberg, şeful Serviciului suedez de securitate (Sapo), a declarat că doar câţiva militanţi au dorinţa şi capacităţile de a comite atacuri.

"Nu am văzut niciodată ceva de genul acesta. Ascensiunea extremismului este o provocare de proporţii istorice", a spus Thornberg.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici