Numărul refugiaţilor sirieni în Liban a depăşit un milion

Numărul refugiaţilor sirieni înregistraţi în Liban a depăşit un milion de persoane, a anunţat, joi, Comisariatul ONU pentru refugiaţi, într-un comunicat.

204 afișări
Imaginea articolului Numărul refugiaţilor sirieni în Liban a depăşit un milion

Numărul refugiaţilor sirieni în Liban a depăşit un milion (Imagine: Arhvia Mediafax Foto / AFP)

În timp ce numărul refugiaţilor sirieni reprezintă în acest moment un sfert din populaţia Libanului, Comisariatul ONU pentru refugiaţi deplânge "un record dezastruos agravat de lipsa resurselor şi de problemele din cadrul comunităţii locale".

"La trei ani de la conflictul din Siria, Libanul a devenit una dintre ţările cu cei mai mulţi refugiaţi sirieni", a explicat agenţia ONU, subliniind că "fluxul se intensifică".

"În aprilie 2012, în Liban se aflau 18.000 de refugiaţi sirieni, numărul lor a crescut la 356.000 în 2013, iar în prezent sunt un milion", a menţionat Comisariatul ONU pentru refugiaţi, care a adăugat că "înregistrează zilnic 2.500 de noi refugiaţi, ceea ce înseamnă mai mult de o persoană pe minut".

"Libanezii dau dovadă de generozitate, dar se confruntă cu probleme. Libanul are cea mai mare concentrare de refugiaţi din istoria recentă. Nu-i putem lăsa singuri în faţa acestei probleme", a apreciat Antonio Guterres, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici