Numărul românilor şi bulgarilor din Germania a crescut - raport

Numărul românilor şi bulgarilor din Germania a crescut simţitor, în timp ce numărul turcilor din această ţară s-a diminuat, potrivit unui nou raport al Oficiului federal pentru Statistică, publicat luni şi citat de Deutsche Welle în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Numărul românilor şi bulgarilor din Germania a crescut - raport

Numărul românilor şi bulgarilor din Germania a crescut - raport (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 6,73 milioane de persoane cu paşaport străin erau stabilite anul trecut în Germania, o scădere cu 0,3 la sută faţă de 2007, se arată în acest raport.

O creştere semnificativă a înregistrat numărul străinilor stabiliţi în Germania posesori ai unui paşaport emis de state membre ale Uniunii Europene, şi anume cu 24.200 de persoane sau 1 la sută faţă de 2007. Dintre aceştia, 9.700 sunt români, 9.000 sunt polonezi şi 7.200 bulgari, reiese din raportul publicat de Oficiul pentru Statistică.

Datele furnizate pe diferite categorii de naţionalitate arată că românii şi-au sporit prezenţa permanentă pe teritoriul Germaniei cu 11,5 la sută, iar bulgarii cu 15,3 la sută, acestea fiind cele mai mari rate de creştere semnalate de studiu.

În schimb, cel mai mult s-a diminuat numarul persoanelor cu cetăţenie turcă. Circa 1,69 de milioane de turci sunt în Germania, cu 25.000 sau 1,5 la sută mai puţine decât în 2007. În opinia specialiştilor, cauza principală a acestei diminuări este procesul de încetăţenire a turcilor, care în 2008 a înregistrat o creştere faţă de 2007. Turcii reprezintă, însă, în continuare, cel mai mare grup de străini de pe teritoriul Germaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici