Numele a 16 terorişti francezi, pe listele cu combatanţii Stat Islamic

Numele a şaisprezece islamişti francezi, inclusiv a trei terorişti care au ucis 90 de persoane în atacul de la sala de concerte Bataclan din Paris, apar pe listele cu numele combatanţilor reţelei Stat Islamic (SI), care au fost trimise Sky News de un fost membru al organizaţiei.

1722 afișări
Imaginea articolului Numele a 16 terorişti francezi, pe listele cu combatanţii Stat Islamic

Numele a 16 terorişti francezi, pe listele cu combatanţii Stat Islamic (Imagine: Shutterstock)

Potrivit presei germane citate de Les Echos, pe aceste liste figurează în total 16 nume ale unor islamişti francezi.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung şi posturile publice de televiziune NDR şi WDR, care au avut acces la aceste documente şi le-au analizat, au dat asigurări că pe liste au găsit, de asemenea, numele a trei terorişti francezi, Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad şi Omar Mostefaï, responsabili pentru moartea a 90 de persoane în sala de concerte pariziană.

Numele lui Abdelhamid Abaaoud, considerat unul dintre principalii organizatori ai atacurilor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, apare de asemenea în documente, însă doar în calitate de "garant" pentru intrarea în Siria a unui islamist francez, a cărui identitate nu a fost menţionată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici