Numeroase zboruri anulate în Australia din cauza norului de cenuşă vulcanică provenind din Chile

Norul de cenuşă provenind de la vulcanul chilian Puyehue a revenit marţi în spaţiul aerian australian, determinând anularea mai multor zboruri şi imobilizând la sol mii de pasageri.

212 afișări
Imaginea articolului Numeroase zboruri anulate în Australia din cauza norului de cenuşă vulcanică provenind din Chile

Numeroase zboruri anulate în Australia din cauza norului de cenuşă vulcanică provenind din Chile (Imagine: Mediafax Foto)

"Norul de cenuşă este mai dens şi mai mare decât cel care a perturbat traficul aerian săptămâna trecută", a declarat Airservices Australia, adăugând că norul se află între şase şi 13 kilometri altitudine.

Compania australiană Qantas şi-a suspendat legăturile cu Adelaide (sud), Canberra (sud) şi începând cu ora 05.00 GMT (08.00 ora României) cu Sydney. Unele zboruri internaţionale riscă să fie anulate ulterior.

Şi alte companii şi-au suspendat o parte din zboruri (Jetstar, Virgin Australia), în timp ce Tiger Airways a imobilizat toate avioanele cel puţin până la ora 04.00 GMT (07.00 ora României).

Săptămâna trecută, traficul aerian a fost perturbat în Australia şi Noua Zeelandă din cauza norului de cenuşă. Acesta a înconjurat planeta şi a revenit deasupra Australiei.

Potrivit experţilor, norul este clar vizibil pe imaginile din satelit şi evoluează în prezent la o altitudine la care zboară de obicei avioanele.

"Este acelaşi nor care a făcut înconjurul lumii. A rămas dens şi prezintă riscuri pentru zboruri", a declarat un purtător de cuvânt al Centrului de recomandări privind cenuşa vulcanică din Darwin (nord).

Vulcanul Puyehue a intrat în erupţie la 4 iunie, după jumătate de secol, dar activitatea sa descreşte în intensitate de câteva zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici