NYT: Ruşii, cuprinşi de o „mobilizare fantomă”. Ce salarii oferă Putin pentru noii recruţi

New York Times scrie că Rusia caută disperată oameni pe care să-i înroleze şi să-i trimită pe front.

5403 afișări
Imaginea articolului NYT: Ruşii, cuprinşi de o „mobilizare fantomă”. Ce salarii oferă Putin pentru noii recruţi

NYT: Ruşii, prinşi de o „mobilizare fantomă”. Ce salarii oferă Putin pentru noii recruţi

Moscova „are nevoie disperată de mai mulţi soldaţi. Şi deja desfăşoară ceea ce, după unii analişti, este o „mobilizare fantomă”, pentru a putea aduce noi recruţi pe teren, fără a apela la o pârghie naţională, care este riscant politic”, scrie The New York Times.

Publicaţia susţine că, în faţa unui război de uzură foarte sângeros (cel puţin 25.000 de morţi printre ruşi, conform estimărilor britanice, cu zeci de mii de răniţi), Rusia are nevoie disperată să găsească noi recruţi.

„Kremlinul”, scrie tot New York Times, „foloseşte o combinaţie de mişcări: minorităţi etnice sărace, ucraineni din regiunile separatiste, mercenari, unităţi militarizate ale Gărzii Naţionale şi stimulente economice pentru voluntari”.

Salariile oferite „pot varia de la 2 la 6.000 de dolari pe lună. Salariul mediu în Rusia este de 700 de dolari pe lună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici