O activistă ucraineană din mişcarea Femen a fost arestată şi expulzată din Tunisia

O activistă ucraineană din mişcarea Femen a fost arestată de către poliţie la Tunis şi apoi expulzată din ţară marţi, înainte de procesul altor trei militante, a declarat pentru AFP Inna Şevcenko, reprezentantă de marcă a grupului feminist.

214 afișări
Imaginea articolului O activistă ucraineană din mişcarea Femen a fost arestată şi expulzată din Tunisia

O activistă ucraineană din mişcarea Femen a fost arestată şi expulzată din Tunisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bărbaţi au intrat în camera sa de hotel, i-au ordonat să îşi ia lucrurile şi au condus-o la un comisariat unde a fost interogată cu privire la intenţiile sale, în special dacă vroia să protesteze cu sânii dezgoliţi", a povestit aceasta prin telefon de la Paris.

"Apoi a fost expulzată şi este în prezent în zbor spre Kiev. Paşaportul său a fost înmânat pilotului", a adăugat aceasta.

Ministerul de Interne de care depinde poliţia de frontieră nu a putut fi contactat marţi seară.

Conform liderei Femen, tânăra, Alexandra Şevcenko - care nu este rudă cu aceasta - "nu era acolo pentru a face o acţiune ci pentru a îşi susţine colegele în timpul procesului lor de mâine", miercuri.

"Serviciile speciale au ştiut că o Femen se află în oraş şi le-a fost teamă. Tunisia îşi arată adevărata natură dictatorială", a adăugat Inna Şevcenko.

Trei militante Femen, două de naţionalitate franceză şi una germană, riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru că au manifestat cu sânii dezgoliţi săptămâna trecută la Tunis pentru a susţine o tânără de naţionalitate tunisiană, Amina Sbui, activistă a grupului "sextremist" în Tunisia, arestată de la 19 mai.

Tânăra în vârstă de 18 ani urmează să fie interogată de un judecător miercuri pentru că a pictat "Femen" pe un zid de lângă un cimitir şi riscă doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici