O adolescentă poloneză susţine că a fost victima unui atac rasist comis de un român în Marea Britanie

O adolescentă poloneză susţine că a fost victima unui atac rasist comis de un român în vârstă de aproximativ 20 de ani la Salford, în Manchester, relatează Manchester Evening News în ediţia electronică de miercuri.

294 afișări
Imaginea articolului O adolescentă poloneză susţine că a fost victima unui atac rasist comis de un român în Marea Britanie

O adolescentă poloneză susţine că a fost victima unui atac rasist comis de un român în Marea Britanie (Imagine: HEPTA)

Victima în vârstă de 18 ani, care s-a mutat recent în Manchester, afirmă că a fost atacată sâmbătă dimineaţă, în timp ce se întorcea acasă de la un magazin din Salford. Tânăra povesteşte că un bărbat de aproximativ 20 de ani, probabil român, a făcut comentarii rasiste, a încercat să-i ia geanta şi a lovit-o cu pumnul în faţă.

Victima vorbea la telefon cu prieteni din Polonia în momentul în care a fost atacată, dar a opus rezistenţă şi l-a întrebat pe agresor de ce vrea să fure de la ea şi o loveşte. Însă agresorul a făcut comentarii rasiste şi a lovit-o cu pumnul în faţă. Potrivit detectivilor care anchetează cazul, agresiunea a "durat aproximativ cinci sau şase minute".

Victima l-a descris pe atacator ca fiind român, deoarece i-a recunoscut accentul şi limbajul. Ea a precizat că bărbatul avea între 20 şi 30 de ani, aproximativ 1,80m înălţime şi păr brunet.

"Acesta a fost un atac terifiant care a durat aproximativ cinci sau şase minute. A fost (un atac) total neprovocat, asupra unei femei care mergea acasă de la un magazin şi vorbea cu prietenii", a declarat Michelle Ingham, de la poliţia din Salford. "Femeia este încă în stare de şoc (...) şi nu ştie de ce l-a urmărit. Acum îi este foarte frică să mai iasă afară, de teamă să nu fie rănită din nou", a adăugat Ingham.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici