O americancă, condamnată la închisoare pentru susţinerea grupării Stat Islamic

O locuitoare a statului american Virginia (est) a fost condamnată, luni, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru susţinerea grupării jihadiste Stat Islamic (SI) pe reţelele de socializare, relatează Le Figaro în pagina electronică.

178 afișări
Imaginea articolului O americancă, condamnată la închisoare pentru susţinerea grupării Stat Islamic

O americancă, condamnată la închisoare pentru susţinerea grupării Stat Islamic (Imagine: Shutterstock)

Heather Elizabeth Coffman, în vârstă de 29 de ani, a pledat vinovat în ianurie la acuzaţiile care i-au fost aduse. Ea a recunoscut că a creat, în perioada iunie-noiembrie 2014, mai multe conturi pe Facebook cu scopul de a posta mesaje de susţinere a jihadiştilor din cadrul SI şi că avea contacte cu membri ai acestei grupări extremiste în Siria.

De asemenea, ea s-a aflat, în cursul acestei perioade, în contact cu un cetăţean străin, pe care a vrut să-l ajute să ajungă în Siria pentru a se alătura jihadiştilor din cadrul SI.

Iniţial, ea negase în cursul anchetei relaţia cu cetăţeanul străin şi activităţile desfăşurate în vederea promovării grupării Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici