O angajată a Agenţiei ONU pentru Migraţie a fost ucisă în atacul din Afganistan

O angajată a Agenţiei ONU pentru Migraţie a fost ucisă marţi în atacul dintr-o clădire guvernamentală din oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, în urma căruia au murit cel puţin 15 persoane, relatează Reuters.

233 afișări
Imaginea articolului O angajată a Agenţiei ONU pentru Migraţie a fost ucisă în atacul din Afganistan

O angajată a Agenţiei ONU pentru Migraţie a fost ucisă în atacul din Afganistan

Soţul angajatei în vârstă de 22 de ani a fost ucis în urmă cu trei ani, într-un atac cu bombă în Kabul, au declarat reprezentanţii Misiunii ONU în Afganistan.

„A fost una dintre miile de persoane care muncesc zilnic pentru situaţia din Afganistan”, au adăugat aceştia.

Printre morţi se numără şi un angajat al organizaţiei americane non-profit Comitetul Internaţional de Salvare.

Atacul de marţi a avut loc în clădirea Departamentului pentru Refugiaţi şi s-a soldat cu cel puţin 15 morţi şi 15 răniţi.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat încă atacul. Talibanii au negat orice implicare în incident.

După mai multe ore de explozii şi focuri de armă în mai multe zone din oraş, autorităţile au anunţat că cei doi atacatori au fost ucişi şi mare parte din clădire a fost distrusă.

Conform declaraţiei unui martor, atacul a început când trei persoane au coborât din maşină în faţa clădirii departamentului pentru probleme legate de refugiaţi şi a început să tragă în jurul lui.

Unul dintre aceştia, un atacator sinucigaş, a provocat o explozie la poarta instituţiei, iar ceilalţi doi au intrat în clădire. Câteva minute mai târziu, maşina a explodat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici