O boală misterioasă face ravagii în India. Sute de oameni au ajuns în spital

  • Sute de indieni au fost internaţi după ce s-au îmbolnăvit de o boală misterioasă
  • Cel puţin o persoană a murit
  • Pacienţii au prezentat simptome variind de la greaţă şi anxietate până la pierderea cunoştinţei
3525 afișări
Imaginea articolului O boală misterioasă face ravagii în India. Sute de oameni au ajuns în spital

O boală misterioasă face ravagii în India. Sute de oameni au ajuns în spital

Sute de indieni au ajuns la spital cu simptome ale unei boli pe care nimeni nu şi-o explica. Numărul lor a a crescut de la 200 până la peste 400 rapid. Cel puţin o persoană a murit şi alte peste 400 au fost spitalizate în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, după ce au contactat boala.

Pacienţii prezentau simptome de greaţă, dureri de cap, stări de leşin, unora li se înroşiseră ochii foarte tare.

Boala a fost detectată sâmbătă seara în Eluru, un oraş foarte vechi renumit pentru produsele sale ţesute manual. De atunci, pacienţii au prezentat simptome variind de la greaţă şi anxietate până la pierderea cunoştinţei, au spus medicii citaţi de AP.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, care a fost internat în spital cu simptome similare epilepsiei a murit duminică seara, a informat agenţia de presă Press Trust of India.

Oficialii încearcă să stabilească cauza bolii. Până în prezent, eşantioanele de apă din zonele afectate nu au prezentat semne de contaminare, iar oficiali locali au declarat că şi persoanele care nu au legătură cu alimentarea cu apă a municipiului s-au îmbolnăvit.

Pacienţii au vârste diferite şi au testat negativ pentru COVID-19 şi alte boli virale.

O echipă de experţi din cadrul guvernului federal a ajuns în oraş pentru a investiga boala misterioasă care a apărut brusc.

Statul Andhra Pradesh se numără printre cele mai afectate de COVID-19, cu peste 800.000 de cazuri confirmate.

Autorităţile merg din uşă în uşă ca să vadă dacă mai sunt oameni care au simptome în oraş şi să vadă ce ar fi putut duce la asta. Prioritatea autorităţilor este să gestioneze panica din oraş. 

Mulţi dintre cei care au ajuns la spital au fost deja externaţi. Cel mai probabil, cauza misterioaselor simptome este o intoxicaţie cu pesticide.

În oraşul în care au apărut cele mai multe dintre cazuri şi în satele din jur sunt folosite multe substanţe pe bază de DDT în agricultură şi pentru combaterea ţânţarilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici