O bombă artizanală a fost descoperită în Brazilia înainte de vizita papei Francisc

Armata braziliană a anunţat, luni, că a dezamorsat duminică un dispozitiv explozibil artizanal în toaletele parcării sanctuarului Sf. Maria de la Aparecida, în statul Sao Paulo, unde urmează să se deplaseze miercuri papa Francisc.

183 afișări
Imaginea articolului O bombă artizanală a fost descoperită în Brazilia înainte de vizita papei Francisc

O bombă artizanală a fost descoperită în Brazilia înainte de vizita papei Francisc (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Un dispozitiv explozibil de fabricaţie artizanală a fost descoperit şi neutralizat de autorităţile militate" care l-au distrus, a declarat pentru AFP a doua Brigadă de Infanterie uşoară într-o notă scrisă.

Un purtător de cuvânt al poliţiei militare a precizat pentru AFP că acest dispozitiv era de "putere mică, aproape nesemnificativă" şi că a fost descoperit în toaletele situate într-o zonă a sanctuarului unde nici papa şi nici credincioşii nu urmau să se afle.

Dispozitivul a fost descoperit duminică în cadrul unui exerciţiu de antrenament al forţelor de securitate în pregătire pentru vizita papei.

Grupul de acţiuni tactice (GATE) al poliţiei militare a statului Sao Paulo a "realizat distrugerea dispozitivului fără nicun risc pentru persoane sau patrimoniu", a precizat armata.

Cinci mii de militari şi poliţişti vor asigura securitatea papei şi a credincioşilor în cadrul deplasării sale la Sanctuarul naţional al Notre Dame din Aparecida, cel mai mare sanctuar închinat Fecioarei Maria din lume.

Papa Francisc şi-a început luni prima vizită în străinătate din pontificatul său la Rio de Janeiro unde va prezida cea de-a 28-a ediţie a Zilelor mondiale ale tineretului (JMJ), până duminică.

Papa, care dedică un devotament special pentru Fecioara Maria, a decis să includă deplasarea la Aparecida într-un program plănuit iniţial pentru predecesorul său Benedict XVI-lea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici