O companie aeriană modifică procedurile, impunând prezenţa permanentă a două persoane în carlingă

O companie aeriană norvegiană a introdus imediat, ca reacţie la evoluţiile în ancheta privind Germanwings, obligativitatea prezenţei permanente a două persoane în cabina de pilotaj a avioanelor comerciale, aliniindu-se reglementărilor existente deja în Statele Unite, informează DPA.

1184 afișări
Imaginea articolului O companie aeriană modifică procedurile, impunând prezenţa permanentă a două persoane în carlingă

O companie aeriană modifică procedurile, impunând prezenţa permanentă a două persoane în carlingă (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Compania low-cost Norwegian Air Shuttle a dispus modificarea procedurilor "cu efect imediat", asigurându-se că două persoane rămân permament în carligă.

"De acum înainte, în orice moment în cabina piloţilor vor trebui să fie două persoane. Dacă unul dintre cei doi piloţi iese, un alt membru al echipajului va trebui să intre în carlingă până la revenirea pilotului plecat", a declarat Gudmund Taraldsen, un reprezentant al companiei aeriene.

Noua regulă este conformă cu legislaţia din Statele Unite. În Statele Unite, un însoţitor de bord este obligat să intre în carlingă cât timp unul dintre cei doi piloţi al unui zbor comercial a ieşit.

În Uniunea Europeană, procedurile permit ieşirea unui pilot scurt timp din carlingă, fără a intra alt membru al echipajului.

Autorităţile franceze suspectează că prăbuşirea avionului companiei Germanwings este un act sinucigaş comis de copilot.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici