O daneză a fost violată în grup la New Delhi

O daneză a fost victima unui viol în grup, marţi seara, în centrul capitalei indiene New Delhi, un nou caz de agresiune sexuală asupra unei unei femei comis în India, a anunţat poliţia miercuri.

613 afișări

Femeia, în vârstă de 51 de ani, a fost agresată de către un grup de şase bărbaţi, căuia i-a cerut să îi arate drumul, în timp ce încerca să se întoarcă la hotel, într-un cartier frecventat de turişti, în centrul capitalei, scrie presa indiană.

"Se rătăcise în momentul în care a avut loc incidentul. Poliţia i-a identificat pe suspecţi, care sunt interogaţi. Ancheta este în curs", a declarat pentru AFP Rajan Bhagat, un purtător de cuvânt al poliţiei din capitală.

Femeia a informat-o pe o prietenă, împreună cu care călătoreşte, despre agresiune, în momentul în care a reuşit să ajungă la hotel, la Paharganj, în apropiere de Connaught Place, o piaţă comercială din New Delhi, a precizat purtătorul de cuvânt.

Turista daneză a vrut să ceară indicaţii despre drum unui grup de bărbaţi, în apropiere de gara din New Delhi, după o vizită la un muzeu, dar aceştia au dus-o într-un loc izolat, după care au violat-o sub ameninţarea unui cuţit, precizează agenţia Press Trust of India (PTI), citând surse din cadrul poliţiei.

Ambasada Danemarcei nu a putut să fie contactată imediat.

Potrivit publicaţiei The Times of India, cele două femei se află de aproximativ o săptămână într-o vizită în India. Ele au vizitat mai întâi Agra, după care au sosit la New Delhi marţi.

Această nouă agresiune sexuală are loc după aproximativ zece zile de la comiterea unei presupuse agresiuni sexuale asupra unei poloneze care ar fi fost drogată şi violată de către un şofer de taxi, în timpul unei călătorii în capitală pe care o efectua împreună cu fiica sa, în vârstă de doi ani.

India a comemorat în decembrie moartea, în urmă cu un an, a unei tinere studente, violate în grup la New Delhi şi care a murit ulterior din cauza rănilor, un caz care a produs o emoţie puternică în India şi a plasat în centrul atenţiei violenţele cărora le sunt supuse femeile.

Şase bărbaţi au fost arestaţi după acest caz. Unul a murit în închisoare, o sinucidere potrivit autorităţilor, alţi patru au fost condamnaţi la moarte, iar al şaselea, minor la momentul comiterii faptelor, a fost condamnat la închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici