O femeie şi patru copii au trăit mai mulţi ani izolaţi, încuiaţi în casă, într-un oraş din Franţa. Familia a fost descoperită de pompieri

O femeie şi cei patru copii ai săi, cu vârste de 20, 19, 17 şi 14 ani, au fost descoperiţi sâmbătă, trăind izolaţi de mai mulţi ani, într-un apartament degradat, în centrul oraşului francez Saint-Nazaire (vest), au anunţat miercuri surse din cadrul poliţiei şi judiciare, relatează AFP.

363 afișări

Descoperirea a fost făcută de către pompieri, chemaţi să intervină pentru o stare de rău, în contextul în care vecinii nu au suspectat existenţa acestei drame.

"Am crezut, ca şi alţi vecini, că era plecată împreună cu copiii", declară Pascale Le Gall, vecina care locuieşte deasupra apartamentului sigilat de poliţie.

Potrivit acesteia, mama şi copiii nu au mai fost văzuţi de un an. Alţi vecini, care locuiesc la acelaşi etaj cu ei, spun că nu i-au mai văzut de trei ani.

Numai tatăl, care nu răspundea la salut, era văzut frecvent de către vecini, ducând gunoiul sau ieşind şi venind.

"O anchetă a fost deschisă pentru sustragere de la obligaţiile parentale, în termeni judiciari «abandon material şi moral»", a declarat miercuri, pentru AFP, Parchetul din Saint-Nazaire.

Potrivit surselor din cadrul poliţiei şi judiciare citate, copiii prezentau întârzieri în dezvoltare. Ei locuiau împreună cu părinţii într-un apartament aflat stare avansată de insalubritate, cu mucegai pe pereţi, tavanul înnegrit de umiditate şi încuiat din exterior.

Cei patru copii, un băiat şi trei fete, găsiţi într-o stare de "prostraţie", au fost spitalizaţi.

Mama, în vârstă de 47 de ani, care a apelat pompierii în noaptea de vineri spre sâmbătă, sub pretextul unei stări de rău, pentru a-i determina să vină, a fost plasată în arest preventiv, luni, şi a fost eliberată marţi, pentru a se alătura copiilor.

Tatăl, în vârstă de 51 de ani, a fost internat într-un spital de psihiatrie.

Un al cincilea copil, o fiică mai mare, care nu mai locuia la domiciul familial, a fost audiată de către anchetatori.

Biroul care administrează imobilul de apartamente de închiriat în care a fost descoperită familia a afirmat că "nimic" nu sugera o asemenea degradare în apartament. "Nu ni s-a semnalat nimic cu privire la această familie", a subliniat biroul.

"Ca toată lumea, am fost bulversaţi", a declarat un purtător de cuvânt, Benoît Delliaux, precizând că apartamentul era închiriat de familie de peste zece ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici