O fetiţă a murit, iar fratele ei a fost dat dispărut în urma erupţiei unui vulcan noroios în Sicilia

O fetiţă în vârstă de şapte a murit, în timp ce fratele ei, care împlinea sâmbătă nouă ani, a fost dat dispărut după o erupţie care a avut loc într-o rezervaţie de vulcani noroioşi din vestul Siciliei, a anunţat presa italiană, citată de AFP.

142 afișări
Imaginea articolului O fetiţă a murit, iar fratele ei a fost dat dispărut în urma erupţiei unui vulcan noroios în Sicilia

O fetiţă a murit, iar fratele ei a fost dat dispărut în urma erupţiei unui vulcan noroios în Sicilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi copii se plimbau cu tatăl lor pe un deal al rezervaţiei naturale Macalube, o zonă vulcanică de la nord de Agrigente, când toţi trei au fost surprinşi de o minierupţie şi au fost luaţi de noroi.

Tatăl a scăpat nevătămat, dar cadavrul fetiţei a fost găsit la scurt timp după erupţie, în timp ce băieţelul, care îşi sărbătorea sâmbătă ziua de naştere, era în continuare dispărut, a precizat presa locală.

Pentru moment, autorităţile nu au putut fi contactate.

Rezervaţia Macalube încearcă să protejeze micii vulcani care erup noroi rece şi care în majoritatea timpului au un aspect liniştit.

Potrivit presei, rezervaţia a fost închisă timp de câteva săptămâni în august din cauza unei activităţi subterane intense.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici