O fregată canadiană se va alătura forţelor NATO din Mediterana în contextul crizei din Ucraina

Fregata canadiană NCSM Fredericton, la bordul căreia se află 250 de marinari, a plecat marţi din portul Halifax, de pe coasta canadiană a Oceanul Atlantic, pentru a se alătura forţelor NATO mobilizate în Marea Mediterană, în contextul crizei din Ucraina.

772 afișări
Imaginea articolului O fregată canadiană se va alătura forţelor NATO din Mediterana în contextul crizei din Ucraina

O fregată canadiană se va alătura forţelor NATO din Mediterana în contextul crizei din Ucraina (Imagine: Facebook)

Nava, la bordul căreia se află un elicopter de tip Sea King, va înlocui NCSM Toronto, care s-a alăturat forţelor maritime permanente NATO în iulie.

Exprimându-şi sprijinul faţă de Ucraina, Canada a înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei şi a furnizat un ajutor logistic militarilor ucraineni care luptă contra separatiştilor proruşi.

Prin trimiterea fregatei NCSM Fredericton, Canada oferă "o contribuţie solidă" Forţelor maritime permanente NATO în Europa şi "dă dovadă de un sprijin ferm pentru aliaţii săi", a declarat ministruul canadian al Apărării, Rob Nicholson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici