O furtună violentă ameninţă Marea Britanie, paralizând traficul feroviar în Scoţia

Marea Britanie înfrunta vineri o furtună violentă, în special în Scoţia, unde rafalele de vânt atingeau 180 de kilometri pe oră, iar traficul feroviar era paralizat.

223 afișări
Imaginea articolului O furtună violentă ameninţă Marea Britanie, paralizând traficul feroviar în Scoţia

O furtună violentă ameninţă Marea Britanie, paralizând traficul feroviar în Scoţia (Imagine: Shutterstock)

Aproximativ 70.000 de gospodării erau private de electricitate în Scoţia, iar multe drumuri erau blocate.

Toate şcolile de pe insulele din vestul regiunii şi de pe Insulele Orkney erau închise.

ScotRail şi-a întrerupt temporar întregul serviciu - "din motive de securitate", după care a autorizat circulaţia câtorva trenuri.

În regiune erau semnalaţi numeroşi arbori trântiţi la pământ.

Intensificări ale rafalelor de vânt, de până la 181 de kilometri pe oră, au fost înregistrate pe Insula Stornoway - un record de când se înregistrează forţa rafalelor de vânt.

Serviciul meteorologic preconiza o persistenţă a rafalelor de vânt şi ploilor puternice în zilele următoare, în Scoţia, şi a avertizat asupra riscului unor inundaţii.

În restul Marii Britanii - în Anglia şi Ţara Galilor - erau aşteptate rafalele de vânt cu intensitatea de 100-120 de kilometri pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici