O întoarcere a lui Mihail Hodorkovski în Rusia "nu este pe ordinea de zi" - deputat german

O revenire în Rusia a fostului oligarh şi opozant al Kremlinului Mihail Hodorkovski, graţiat vineri şi trimis la Berlin, "nu este pe ordinea de zi" a declarat sâmbătă o deputată germană după o întâlnire cu acesta.

250 afișări
Imaginea articolului O întoarcere a lui Mihail Hodorkovski în Rusia "nu este pe ordinea de zi" - deputat german

O întoarcere a lui Mihail Kodorkovski în Rusia "nu este pe ordinea de zi" - deputat german

"O revenire în Rusia nu este pe ordinea de zi", a declarat deputata Verzilor Marieluise Beck în cadrul unei conferinţe de presă după o întâlnire de peste o oră cu vechiul său prieten la palatul berlinez unde acesta şi-a petrecut prima noapte ca om liber în peste zece ani.

"Nu sunt în măsură să vorbesc despre proiectele sale", a adăugat ea.

"Eliberarea sa este ca şi venită din cer!", a declarat Beck. "S-a văzut măsura în care a fost surprins de faptul că mama sa este încă la Moscova", a comentat ea.

Beck a declarat că doar fiul cel mare al fostului magnat al petrolului, Pavel, a sosit la Berlin, părinţii opozantului fiind încă pe drum.

Pavel a lăsat să se înţeleagă anterior că aceştia ar fi ajuns deja declarând: "familia mea este în sfârşit reunită".

Hodorkovski, în vârstă de 50 de ani, a sosit vineri la Berlin la bordul unui avion privat la câteva ore după ce a fost extrădat în secret din tabăra de detenţie de la Karelia (nord-vestul Rusiei) unde a petrecut zece ani.

El urmează să ţină o conferinţă de presă duminică în capitala germană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici