O lege promulgată recent în Bolivia autorizează un al treilea mandat pentru preşedintele Evo Morales

Bolivia a promulgat luni o lege care îl autorizează pe preşedintele de stânga Evo Morales să candideze pentru un al treilea mandat anul viitor, după ce cea mai înaltă autoritate judiciară din ţară i-a dat dreptul să facă acest lucru la sfârşitul lunii aprilie.

110 afișări
Imaginea articolului O lege promulgată recent în Bolivia autorizează un al treilea mandat pentru preşedintele Evo Morales

O lege promulgată recent în Bolivia autorizează un al treilea mandat pentru preşedintele Evo Morales (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Curtea Constituţională l-a autorizat atunci pe Morales, primul preşedinte amerindian al ţării, să candideze pentru un al treilea mandat consecutiv în 2014, provocând furia opoziţiei, care a denunţat o hotărâre "pe muchia legii".

Morales a fost ales în ianuarie 2006 şi reales în 2010. Autoritatea judiciară supremă a apreciat că, în 2014, ar fi vorba despre prima realegere a lui Morales, "în virtutea noii Constituţii adoptate în 2009".

În cazul unei victorii în alegerile legislative de anul viitor, Morales, un socialist şi un critic virulent al Washingtonului, se va afla la conducerea statului bolivian până în 2020.

Evo Morales, în vârstă de 53 de ani, ar obţine 41% din voturi în alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj publicat luna trecută. Principalul său rival, Samuel Doria Medina, ar obţine doar 17% din voturi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici