O navă cu 2.000 de tone de carburant la bord s-a scufundat în largul Atenei. Unul dintre membrii echipajului, dat dispărut

O navă care transporta aproximativ 2.000 de tone de carburant s-a scufundat luni în largul zonei industriale Elefsina din apropiere de Antena, iar unul dintre membrii echipajului, probabil căpitanul, a fost declarat dispărut, a anunţat Ministerul grec al Marinei.

562 afișări
Imaginea articolului O navă cu 2.000 de tone de carburant la bord s-a scufundat în largul Atenei. Unul dintre membrii echipajului, dat dispărut

O navă cu 2.000 de tone de carburant la bord s-a scufundat în largul Atenei. Unul dintre membrii echipajului, dat dispărut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Nava, care transporta 11 membri ai echipajului, toţi greci, s-a scufundat în jurul orei 08.30 GMT (10.30 ora României) din motive încă nedeterminate, a explicat această sursă.

Cuvele sale conţineau 1.800 de tone de păcură şi aproximativ 250 de tone de motorină, iar pentru moment nu se poate preciza dacă naufragiul riscă să provoace o poluare maritimă în această zonă situată la circa 30 de kilometri de Atena, unde se concentrează numeroase industrii şi rafinării.

Zece marinari au putut fi salvaţi, dar un bărbat în vârsă de 48 de ani, "probabil căpitanul", potrivit aceleiaşi surse, a fost declarat dispărut şi este căutat de echipele de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici