O navă de război americană s-a luptat cu un grup de piraţi care a capturat un vapor de marfă

O navă de război americană s-a luptat cu un grup de persoane înarmate care au capturat un vapor cu marfă în apele din Orientul Mijlociu. Bărbaţii înarmaţi au fost prinşi, au anunţat oficialii americani, potrivit Sky News.

2598 afișări
Imaginea articolului O navă de război americană s-a luptat cu un grup de piraţi care a capturat un vapor de marfă

Incidentul a avut loc în Golful Aden, în largul coastelor Somaliei şi Yemenului. Atacatorii înarmaţi au preluat controlul navei Central Park. Nava USS Mason a cerut eliberarea navei, înainte ca cinci dintre atacatori să încerce să scape cu o ambarcaţiune rapidă.

În cele din urmă, aceştia s-au predat. Oficialii americani nu i-au identificat, dar au declarat că nava, care transporta acid fosforic, este acum în siguranţă.

Guvernul recunoscut la nivel internaţional al Yemenului a acuzat rebelii Houthi, susţinuţi de Iran, pentru atac.

Americanii au mai spus că două rachete balistice au fost lansate din zonele controlate de Houthi din Yemen în direcţia USS Mason şi Central Park, dar au aterizat la aproximativ 10 mile marine distanţă de acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici