O navă de transport a naufragiat în largul Scoţiei. Echipajul este dat dispărut

O navă cargo înmatriculată în Cipru a naufragiat în largul Scoţiei, aparent din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar căutările pentru găsirea celor opt membri ai echipajului au fost întrerupte în noaptea de sâmbătă spre duminică.

162 afișări
Imaginea articolului O navă de transport a naufragiat în largul Scoţiei. Echipajul este dat dispărut

O navă de transport a naufragiat în largul Scoţiei. Echipajul este dat dispărut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Nava Cemfjord, care a naufragiat la aproximativ 25 de kilometri în largul Wick, în nord-estul Scoţiei, a fost văzută de un feribot în jurul orei 14.30 GMT (16.30 ora României). Ultima poziţie a navei a fost înregistrată vineri, la ora 13.15 GMT (15.15 ora României).

Mai multe vapoare de salvare, alte nave şi elicoptere sunt implicate în operaţiunile de căutare, care vor fi reluate duminică.

Compania maritimă Brise of Hamburg, proprietara vaporului, a confirmat într-un comunicat că echipajul format din opt persoane, şapte polonezi şi un filipinez, este dat dispărut "în urma unui accident grav". "Nu a fost primit niciun apel de salvare", potrivit comunicatului, care anunţă condiţii meteorologice dificile, cu rafale puternice de vânt.

Bill Farquhar, un oficial din cadrul celei mai apropiate staţii de salvare, a confirmat pentru BBC condiţiile meteo nefavorabile. Construită în 1984, nava de 83 de metri lungime a trecut cu succes de ultima inspecţie în decembrie, a anunţat Brise of Hamburg.

Nava transporta circa 2.000 de tone de ciment din Aalborg (Danemarca) la Runcorn, în apropiere de Liverpool, pe coasta de nord-vest a Angliei, unde urma să ajungă luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici