O nouă rundă de negocieri pe tema programului nuclear iranian, programată între 16 şi 20 iunie

Viitoarea sesiune de negocieri între marile puteri şi Iran pe tema programului nuclear iranian va avea loc în perioada 16-20 iunie la Viena, anunţă purtătorul de cuvânt al Serviciului European de Relaţii Externe, Michel Mann.

63 afișări
Imaginea articolului O nouă rundă de negocieri pe tema programului nuclear iranian, programată între 16 şi 20 iunie

O nouă rundă de negocieri pe tema programului nuclear iranian, programată între 16 şi 20 iunie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Această dată a fost stabilită "după discuţii îndelungate şi utile" între ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, şi Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a precizat Mann.

"Doamna Ashton şi domnul Zarif doresc organizarea cât mai rapidă a unei reuniuni la nivel de experţi", a adăugat Mann.

Precedenta rundă de negocieri între Iran şi grupul P5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania) a avut loc pe 16 mai, soldându-se cu un eşec.

Acordul final privind programul nuclear iranian ar urma să fie definitivat până pe 20 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici