O probă la o universitate din Roma a creat controverse şi furie în Italia. Sindicatul universitar vrea să depună o plângere colectivă

Candidaţii la Universitatea Sapienza, specializările asistentă medicală şi moaşe au fost întrebaţi care este reţeta unei îngheţate din Roma, o "probă" care a generat controverse şi furie în Italia.

560 afișări
Imaginea articolului O probă la o universitate din Roma a creat controverse şi furie în Italia. Sindicatul universitar vrea să depună o plângere colectivă

Studenţi (Imagine: Shutterstock)

Într-un test de cunoştinţe generale, cei 8.000 de candidaţi pentru sectorul sanitar de la Universitatea Sapienza au avut surpriza să descopere, miercuri, următoarea întrebare: "Care este aroma tipică utilizată pentru grattachecca Sora Maria, bine cunoscută tinerilor? ".

Întrebarea a cauzat probleme candidaţilor veniţi din provincie, care nu aveau nicio idee despre ce este "grattachecca", specialitate din Roma care are la bază sirop de fructe şi gheaţă sfărmată. Răspunsul era "lămâie".

"Este o întrebare la care putea răspunde oricine. Era un singur răspuns posibil şi logic, pentru că printre altele mai era zabaione şi ciocolată", s-a apărat rectorul universităţii, Luigi Fratti, citat de La Repubblica.

Cotidianul a găsit mai multe întrebări derutante, inclusiv una privind "a patra parte a Codex Calixtinus", manuscris în onoarea lui Saint Jacques, şi o alta la care candidaţii trebuiau să completeze o propoziţie scrisă pe Facebook de cântăreţul italian Vasco Rossi.

Sindicatul universitar a anunţat că va depune o plângere colectivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici