O profesoară de informatică - a doua autoare a atentatului de la Moscova

O tânără profesoară de informatică din Daghestan, republică instabilă din Caucazul rusesc, a fost identificată de părinţii săi într-o fotografie care o prezenta drept cea de-a doua autoare a atentatelor sinucigaşe de la metroul din Moscova, soldate cu 40 de morţi la 29 martie.

78 afișări
Imaginea articolului O profesoară de informatică - a doua autoare a atentatului de la Moscova

O profesoară de informatică - a doua autoare a atentatului de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Soţia mea şi cu mine am recunoscut-o imediat pe fiica noastră, Mariam", a declarat tatăl, Rasul Magomedov, conform site-ului ziarului Novaia Gazeta, adăugând că nu poate crede că fiica sa era teroristă.

Magomedov a discutat cu o jurnalistă de la Novaia Gazeta după ce câţiva prieteni i-au trimis pe telefonul mobil o fotografie cu fiica sa în vârstă de 28 de ani, publicată pe Internet şi prezentată ca fiind cea de-a doua autoare a atentatelor sinucigaşe din capitala rusă.

Comisia de anchetă a Parchetului rus confirmase vineri că o adolescentă din Daghestan, Djanet Abdurahmanova, născută în 1992, era autoarea exploziei declanşate în staţia de metrou Park Kulturi.

Ancheta continua pentru stabilirea identităţii autoarei atentatului de la staţia Lubianka, în timp ce presa rusă afirma că ar putea fi o femeie originară din Cecenia.

Rasul Magomedov a povestit că soţia sa a văzut-o pe fiica lor Mariam pentru ultima dată la 28 martie - cu o zi înaintea atentatelor din Moscova - când a însoţit-o la o piaţă din Mahacikala, capitala Daghestanului.

Mariam i-a spus atunci mamei sale că merge să viziteze o prietenă apoi se întoarce acasă, a adăugat tatăl. De atunci, părinţii nu au mai avut veşti de la fiica lor care, în fotografia publicată pe Internet, poartă acelaşi fular roşu ca atunci când a fost văzută ultima dată de mama sa.

Mariam locuia cu părinţii săi în satul Balahani şi din 2006 preda informatica la o şcoală din Daghestan. Tatăl subliniază că nu a observat niciodată la ea opinii extremiste sau vreun comportament neobişnuit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici