O publicaţie elveţiană susţine că a aflat planul de pace propus de Biden în Ucraina

Conform scenariului, şeful CIA i-ar fi oferit lui Putin o cincime din teritoriul Ucrainei, ca să termine războiului, dar oferta r fia fost respinsă de ambele părţi beligerante.

20331 afișări
Imaginea articolului O publicaţie elveţiană susţine că a aflat planul de pace propus de Biden în Ucraina

O publicaţie elveţiană susţine că a aflat planul de pace propus de Biden în Ucraina

Şeful CIA, William Burns, i-ar fi oferit lui Vladimir Putin o cincime din teritoriul ucrainean - suprafaţă aproximativ egală cu dimensiunea regiunii Donbas - pentru a pune capăt războiului în curs, ca parte a unui plan de pace elaborat în numele preşedintelui Joe Biden, scrie Newsweek, citând ziarul elveţiano-german Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

Casa Albă neagă scenariul. Purtătorul de cuvânt adjunct al Consiliului de Securitate Naţională, Sean Davitt, a declarat pentru săptămânal că ştirile „nu sunt exacte”.

NZZ susţine, citând politicieni germani de rang înalt, că, la mijlocul lunii ianuarie, Burns a prezentat Kievului şi Moscovei un plan de pace care ar fi oferit Kremlinului „aproximativ 20% din teritoriul ucrainean”.

Un oficial CIA a declarat pentru Newsweek că afirmaţiile din articolul NZZ, conform cărora Burns a făcut o călătorie secretă la Moscova în ianuarie, şi informaţiile că ar fi existat o propunere de pace pe care a făcut-o în numele Casei Albe sunt „complet false”.

Kievul şi Moscova, potrivit NZZ, ar fi respins propunerea: Ucraina - „pentru că nu este dispusă să-şi împartă teritoriul”, în timp ce oficialii ruşi ar fi afirmat că „pe termen lung vom câştiga războiul oricum”.

Politicienii germani au spus că Biden a vrut să evite un război prelungit în Ucraina şi oferă teritoriul ca parte a planului de pace. După ce Ucraina şi Rusia au respins propunerea, administraţia Biden s-a angajat să aprovizioneze Kievul cu tancuri Abrams, potrivit ziarului elveţiano-german.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici