O rachetă de antrenament a căzut dintr-un elicopter Apache, în apropierea unui oraş din Texas

O rachetă de antrenament inofensivă a căzut marţi dintr-un elicopter Apache, în apropierea unui oraş din Texas, nefiind semnalată nici o victimă, însă zeci de locuitori au fost evacuaţi, au anunţat miercuri armata şi presa locală.

328 afișări
Imaginea articolului O rachetă de antrenament a căzut dintr-un elicopter Apache, în apropierea unui oraş din Texas

O rachetă de antrenament a căzut dintr-un elicopter Apache, în apropierea unui oraş din Texas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Locuitorii din Killen au declarat poliţiei că au văzut un obiect căzând dintr-un alicopter de atac AH-64, marţi seara, conform unui comunicat difuzat de baza din Fort Hood, care se găseşte în împrejurimile oraşului Killen.

"Poliţia din Killen a intervenit şi a localizat obiectul. Repsonsabilii au încercuit imediat zona", precizează comunicatul.

Potrivit presei locale, aproximativ 100 de case au fost evacuate dar nici o victimă nu a fost semnalată.

"M36 este un dispozitiv de antrenament inactiv, fără ogivă şi fără sistem de propulsie, fiind conceput pentru a permite echipajelor să simuleze confruntări balistice aflându-se la bord", fără a lansa rachete reale, potrivit comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici