O rudă a celebrului scriitor Gabriel Garcia Marquez, răpită în august, a fost salvată

Forţele de securitate din Columbia au salvat-o luni pe strănepoata scriitorului Gabriel Garcia Marquez, care fusese răpită de un grup de bărbaţi înarmaţi la finalul lunii august, a anunţat preşedintele columbian Ivan Duque, citat de Reuters.

630 afișări
Imaginea articolului O rudă a celebrului scriitor Gabriel Garcia Marquez, răpită în august, a fost salvată

O rudă a celebrului scriitor Gabriel Garcia Marquez, răpită în august, a fost salvată

Melissa Martinez Garcia, în vârstă de 34 de ani, a fost răpită la finalul lunii august, după ce un grup de bărbaţi înarmaţi i-au interceptat maşina în apropierea oraşului Santa Marta din nordul ţării. Aceştia au cerut cinci milioane de dolari răscumpărare.

„Într-o operaţiune coordonată de forţele armate, Melissa Martinez Garcia a fost eliberată. A fost o operaţiune impecabilă care s-a desfăşurat pe o perioadă de mai multe luni”, a declarat Ivan Duque.

Melissa Martinez Garcia este strănepoata lui Jaime Garcia Marquez, fratele scriitorului Gabriel Garcia Marquez, care a murit în anul 2014, la vârsta de 87 de ani.

Răpirile sunt un fenomen frecvent în cadrul conflictului armat din Columbia, fiind o sursă de finanţare pentru gherile, organizaţii criminale şi paramilitare. Peste 260.000 de persoane au fost ucise în urma conflictului din Columbia, care a început în urmă cu peste 50 de ani.

García Márquez a fost unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori ai Americii Latine, cărţile sale vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. Scriitorul sud-american a fost recompensat cu premiul Nobel pentru literatură pe anul 1982, pentru romanele şi povestirile sale.

Considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii de limbă spaniolă, Gabriel Garcia Márquez a murit pe 17 aprilie 2014, la vârsta de 87 de ani, în urma complicaţiilor provocate de o pneumonie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici