O scrisoare-capcană a fost dezamorsată la ambasada Greciei din Paris

O scrisoare-capcană, adresată ambasadorului şi expediată din Italia, a fost dezamorsată luni la ambasada Greciei din Franţa de către serviciile pirotehnice ale poliţiei din Paris.

115 afișări

Nu s-au înregistrat răniţi sau pagube, a precizat ministrul grec de Externe.

Într-o primă fază, conform sursei, "ieşea fum" din această scrisoare în jurul orei 14.00 (15.00, ora României) la subsolul ambasadei situate în strada Auguste-Vacquerie, în cel de al 16-lea district, sursele menţionând un "aparent început de explozie".

Poliţia pariziană a fost solicitată de către serviciile ambasadei, iar Laboratorul central al sediului poliţiei s-a deplasat imediat la faţa locului alături de poliţia locală.

Ei au descoperit, conform primelor indicaţii ale anchetei, că plicul "de dimensiuni mici" conţinea mai multe fire şi o baterie. Geniştii de la Laboratorul central au decis să utilizeze un tun cu apă, conţinutul plicului fiind astfel neutralizat.

Ministerul grec de Afaceri Externe a precizat, într-un comunicat, că pachetul era adresat ambasadorului, "fără a menţiona expeditorul, dar de provenienţă din Italia".

Poliţia franceză "a confirmat că este vorba despre un dispozitiv explozibil de putere limitată" şi "s-a efectuat o explozie controlată", arată aceeaşi sursă confirmând că nu au existat răniţi sau pagube, conform ministrului grec.

Secţiunea antiteroristă a brigăzii criminale din poliţia judiciară pariziană a început ancheta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici