O senatoare franceză propune ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Senatoarea Aline Archimbaud (EELV) a lansat miercuri o campanie în favoarea ridicării restricţiilor măsurilor tranzitorii care interzic accesul pe piaţa muncii familiilor aflate în dificultate provenind din România şi Bulgaria.

363 afișări
Imaginea articolului O senatoare franceză propune ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

O senatoare franceză propune ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Iniţiativa, originală prin demersul economic şi pragmatic, schimbă radical abordarea în dezbaterile legate de imigranţii de etnie romă.

"Deschiderea pieţei muncii pentru circa 20.000 de persoane, inclusiv copiii, nu va avea nicio incidenţă asupra şomajului", a declarat Aline Archimbaud, evocând familiile române şi bulgare, majoritatea de etnie romă, care trăiesc în condiţii dificile în Franţa. Ea a depus miercuri un proiect de rezoluţie îndemnând Guvernul să renunţe la măsurile tranzitorii care impun numeroase taxe şi demersuri administrative angajatorilor interesaţi să recruteze muncitori români sau bulgari, informează publicaţia electronică Lagazette.fr.

"Locurile de muncă reprezintă cheia care permite familiilor să îşi găsească locuinţe şi să elibereze locul din cartierele sociale pentru cei care trăiesc la limită în adăposturi precare, de unde sunt adesea alungaţi", a declarat o sursă din cadrul Primăriei Strasbourg.

"Ţinând cont de programul încărcat al Parlamentului, propunerea noastră va fi votată în toamnă", a anunţat senatoarea, care reia într-o manieră pragmatică programul promovat de pestre zece ani de către unele organizaţii care îi reprezintă pe romi.

"Cu cât se prelungeşte mai mult problema traiului în tabere clandestine, cu atât mai mult consecinţele nefaste se vor propaga în toate domeniile. Condiţiile de viaţă precare favorizează activitatea traficanţilor care exploatează sărăcia oricărei populaţii", insistă Archimbaud, evocând timpul şi efortul necesar unui angajator în vederea angajării unei persoane.

"Eliminarea măsurilor tranzitorii nu va rezolva toate problemele. Dar va deschide noi căi care vor oferi perspective tinerilor", oferindu-le educaţie, iar "locurile de muncă sunt de asemenea o condiţie indispensabilă pentru a aborda problema taberelor ilegale şi a locuinţelor", insistă senatoarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici