O tabără de romi din apropiere de Toulouse a fost evacuată

Autorităţile locale franceze au evacuat miercuri o tabără a romilor de pe malul fluviului Garonne din apropiere de Toulouse, unde se stabiliseră circa 20 de persoane.

227 afișări
Imaginea articolului O tabără de romi din apropiere de Toulouse a fost evacuată

O tabără de romi din apropiere de Toulouse a fost evacuată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile s-au mobilizat miercuri pe malul fluviului Garonne, lângă Toulouse, în vederea evacuării unei tabere a romilor, în timp ce un buldozer a demontat locuinţele improvizate, unde se stabiliseră circa 20 de persoane, în timp ce poliţia a blocat accesul în zonă, relatează La Depeche în ediţia electronică.

Germain Clement, purtător de cuvânt al grupului Solidaritate Romii din Toulouse, a evaluat la circa 150-200 numărul romilor din România şi Bulgaria care locuiau de-a lungul fluviului, înainte de intervenţia autorităţilor. De fapt, două din cele şapte tabere instalate pe malul apei au fost deja evacuate în ultimele săptămâni, iar cea de a treia va fi desfiinţată în urma acestei acţiuni.

În opinia lui Clement, între 300 şi 500 de romi locuiesc în prezent în regiunea Toulouse, majoritatea din cerşetorie, furturi sau muncă la negru. Asociaţia a luat legătura cu autorităţile şi, în special cu primăria, pentru a găsi o soluţie pentru familiile rămase fără adăpost, pentru a le găzdui pe timpul nopţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici