O tornadă produsă în nordul Italiei a provocat rănirea a 20 de persoane

O tornadă violentă a lovit miercuri uzina siderurgică Ilva din Taranto (sud), aflată în centrul unei crize sociale după ce s-a închis luni, în contextul unui val de intemperii care afectează Italia şi provoacă inundaţii în Toscana, precum şi în alte regiuni ale ţării.

322 afișări
Imaginea articolului O tornadă produsă în nordul Italiei a provocat rănirea a 20 de persoane

O tornadă produsă în nordul Italiei a provocat rănirea a 20 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Taranto, o tornadă venită de pe mare a devastat depozitele uzinei, apoi fulgerul a lovit un coş de fum din care au căzut bucăţi pe o linie de înaltă tensiune, provocând oprirea circulaţiei pe o linie de cale ferată locală.

Agenţia de presă italiană Ansa a precizat un număr de douăzeci de răniţi, dar nu se poate confirma dacă sunt muncitori de la uzină sau alte persoane care locuiesc în zona atinsă de tornadă. Conducerea uzinei a dat asigurări că nimeni din rândul personalului aflat la faţa locului nu a fost rănit.

Toscana, unde patru persoane au murit deja din cauza intemperiilor de acum 15 zile, a fost lovită din nou de precipitaţii puternice, care au provocat inundarea străzilor şi drumurilor, atât în capitala Florenţa, cât şi în alte zone din regiune.

De exemplu, în provincia Grosseto, 19 drumuri provinciale au fost închise din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici