O vedetă rapidă de atac iraniană s-a apropiat periculos de o navă americană în Golful Persic

O navă de patrulare americană a fost nevoită să-şi schimbe cursul după ce o vedetă rapidă de atac iraniană s-a apropiat periculos, incidentul având loc duminică în regiunea centrală a Golfului Persic, au anunţat oficialii americani din cadrul Departamentului Apărării, citaţi de Reuters online.

3376 afișări
Imaginea articolului O vedetă rapidă de atac iraniană s-a apropiat periculos de o navă americană în Golful Persic

O vedetă rapidă de atac iraniană s-a apropiat periculos de o navă americană în Golful Persic

Oficialii, care au vorbit despre incident sub protecţia anonimatului, au declarat că ambarcaţiunea iraniană s-a apropiat la aproximativ 91 de metri de nava USS Firebolt, navigând direct în faţa vasului de război american.

Interacţiunea a fost "nesigură şi lipsită de profesionalism din cauza lipsei posibilităţii de a comunica şi a manevrelor de hărţuire," a declarat un oficial american.

Nava americană ar fi încercat de trei ori să comunice prin intermediul radioului cu ambarcaţiunea iraniană, însă nu a primit niciun răspuns.

Acesta este al patrulea incident de acest fel în mai puţin de o lună şi oficialii americani se tem că astfel de acţiuni ar putea conduce la comiterea de greşeli.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici