Oamenii de ştiinţă au anunţat în cât timp speră să dezvolte un potenţial vaccin împotriva coronavirusului

Un grup internaţional de oameni de ştiinţă speră să dezvolte un potenţial vaccin împotriva noului coronavirus din China în termen de 16 săptămâni, după care ar urma o etapă de studii clinice cu o durată de două până la patru luni, informează site-ul cotidianului The Independent.

2893 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au anunţat în cât timp speră să dezvolte un potenţial vaccin împotriva coronavirusului

Oamenii de ştiinţă au anunţat în cât timp speră să dezvolte un potenţial vaccin împotriva coronavirusului

"Este un calendar extrem de ambiţios - într-adevăr, ar fi fără precedent în domeniul dezvoltării vaccinurilor", a declarat dr. Richard Hatchett, directorul general al Coaliţiei pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI), un grup public-privat internaţional care se ocupă cu dezvoltarea de noi vaccinuri, creat în 2017 ca răspuns la epidemia de Ebola din Africa de Vest.

"Răspândirea rapidă la nivel global şi caracteristicile epidemiologice unice ale virusului sunt o sursă de preocupare profundă", a afirmat liderul CEPI.

"Speranţa noastră este că, împreună cu partenerii noştri, putem obţine un vaccin de test, de la secvenţierea genelor agentului patogen până la testarea clinică, în 16 săptămâni. Cea mai timpurie etapă a studiilor clinice, pentru a stabili siguranţa vaccinurilor de test, ar dura aproximativ două până la patru luni", a afirmat dr. Richard Hatchett.

Guvernul Marii Britanii a anunţat recent că va finanţa cu 20 de milioane de lire sterline eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva coronavirusului.

La rândul său, Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii a afirmat că cele 20 de milioane de lire sterline "vor ajuta capacităţile noastre de dezvoltare a vaccinurilor să continue să dezvolte noi metode de apărare împotriva bolilor emergente, inclusiv coronavirus".

Hancock a subliniat că "vaccinurile sunt cea mai bună apărare a noastră împotriva unei mulţimi de boli mortale, inclusiv coronavirus".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
vaccin,
boli

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici