Oamenii din oraşele Californiei se plâng de fumul greu din aer. Bilanţul victimelor a ajuns la 48 de morţi

Autorităţile au identificat marţi alte şase persoane decedate în oraşul Paradise din nordul statului american California, bilanţul total al victimelor incendiilor de vegetaţie ajungând la 48 de morţi, relatează BBC şi Reuters. Locuitorii oraşelor din nordul statului se plâng că simt fumul înecăcios în gât, iar aerul devine greu de respirat.

747 afișări
Imaginea articolului Oamenii din oraşele Californiei se plâng de fumul greu din aer. Bilanţul victimelor a ajuns la 48 de morţi

Oamenii din oraşele Californiei se plâng de fumul greu din aer. Bilanţul victimelor a ajuns la 48 de morţi

Noul bilanţ a fost anunţat de şeriful Kory Honea din regiunea Butte. Cele şase persoane au murit după ce au rămas blocate în casa incendiată.

Incendiul din zona Camp Creek este considerat cel mai grav din istoria Californiei, după ce a izbucnit joi la poalele munţilor Sierra, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case şi alte clădiri.

Reprezentanţii pompierilor au anunţat că incendiul este controlat în proporţie de doar 30% şi se întinde pe o suprafaţă de peste 50.500 de hectare.

Un alt incendiu de vegetaţie, izbucnit în sudul statului american, în zona Woolsey, a provocat moartea a două persoane şi a produs daune materiale majore în oraşul Malibu. Incendiul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 39.000 de hectare şi este controlat în proporţie de 35%.

Preşedintele american Donald Trump a lăudat serviciile de intervenţie şi „curajul acestora incredibil în faţa pericolului”.

„Regretăm vieţile pierdute şi ne rugăm pentru victime, au fost mai multe victime decât s-ar fi gândit oricine”, a declarat Trump.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici